En av Strömstads alla sevärdheter är den populära Kosters trädgård som ligger på Sydkoster. Trädgården är en mycket rofylld plats där du kan njuta av all den växtlighet som finns i den helt ekologiska trädgården. Här kan du både äta god mat och uppleva konst och bra musik. I anslutning till gården finns det också en hemtrevlig gårdsbutik där du kan köpa med dig något personligt minne av din semester.sevärdhet i Strömstad

Trädgården är som tidigare nämnt helt ekologisk och är en så kallad besöksträdgård då den alltid står öppen för allmänheten. I den lilla butiken erbjuds det till exempel grönsaker, blommor, kryddor, perenner och ett mycket stort sortiment av olika buskar. Både den lilla butiken och restaurangen ligger ute i själva trädgården.

Att sköta den här stora trädgården är ett arbete som pågår året om. För att kunna klara av detta tar personalen hjälp av höns, kaniner och bin som alla tillsammans hjälper till att bidra till att hålla odlingssystemet igång. Vill du ha en lite mer informativ vistelse kan du också boka en guidad dur där du bland annat kan få tips och råd om hur du kan sköta och förbättra din egen trädgård.

En annan sevärdhet som du inte ska missa om du är naturintresserad är Naturum Kosterhavet som är en nationalpark. Här har du också möjlighet att kunna ta del av all information om parken genom bland annat utställningar, bildspel, filmer, böcker och olika broschyrer. Du kan dessutom passa på att fråga personalen som alltid finns på plats om det är någonting du undrar om parken. Om man vill kan man också låna en audiguide helt gratis på svenska, engelska eller tyska. Du får då med dig en liten apparat där du kan få all information berättad för dig på det språk du valt.

Vill man prova på någonting utöver det vanliga kan man prova Kosterhavets snorkelleder. Här finns det mysiga naturstigar helt under vatten vid badplatsen Rörvik. Stigarna är omkring 200 meter långa och ligger på 1 till 1,5 meters djup. Under din snorkeltur kan du följa den blåa linan som löper längs botten för att kunna hitta de åtta olika informationsskyltarna som ligger på botten längs stigen. Utöver dessa snorkelleder kan du också åka ut till Saltö i Hasslebukten. Det är dock skyltat hela vägen dit så du behöver inte oroa dig för att inte hitta rätt.