Om du vill se några av Strömstads allra finaste badplatser ska du försöka hinna med att besöka Capri. Capri ligger vid ett av Strömstads finaste havsbad och har både en fin sandstrand och härliga klippor att erbjuda. På anläggningen finns det dessutom en swimmingpool, barnpool samt en bastu om du hellre föredrar detta. Vill du dessutom åka ut en liten bit för att bada så finns det möjlighet till att hyra motorbåt i receptionen. Har ni tänkt stanna några timmar nere på stranden så finns det också en lekplats för de lite yngre besökarna. På klipporna finns det också flera olika iordningställda grillplatser om ni vill äta en god middag i solnedgången. Om ni tröttnar på att bara ligga i och bada så kan man också åka ut på en liten fisketur från Capris brygga. Under sommaren kan man också köpa helt nykokta krabbor ute på bryggan om man skulle vilja det.badplats i strömstad

Vill ni bada under lite mer ordnade former så kan ni bege er till Strömstads Badanstalt. Här finns det ett traditionellt kallbadhus som ligger längs strandpromenaden mitt i centrala Strömstad. Det kallbadhus som finns idag är det tredje som byggts på platsen. Det allra första kallbadhuset man byggde här låg istället vid Bojarkilen och användes flitigt under 1700-talet. Nästa kallbadhus man byggde efter det placerade man något mer centralt i den södra hamnen. Detta byggdes upp under 1887 och revs sedan 1967. Det kallbadhus som finns idag ligger med vacker utsikt mot västerhavet och invigdes i juni 2005.

Kallbadhuset är helt flytande och erbjuder bland annat bastu, hopptorn, soldäck, varm och kall dusch. Utöver detta finns det självfallet omklädningsrum samt toaletter och förvaringsboxar för att kunna låsa in medtagna värdesaker. Dessutom är byggnaden utrustad med ett utsiktstorn man kan klättra upp i om man vill ta del av den fina utsikten över havet. Om man är ett större sällskap kan ni dessutom boka hela kallbadhuset på förhand för till exempel en kick-off, personalfest eller annan typ av samvaro. Det finns också möjlighet till att hyra en bastu med panoramautsikt i tre timmar. Detta kostar i dagsläget 800 kronor och man kan då vara upp till 12 personer i bastun. I närheten av kallbadhuset finns det också ett mycket välutrustad spa om du vill ta det lite lugnare och bara njuta av din semester. Här kan du gå in och bara ta det lugnt eller boka någon typ av behandling om du känner för det.